diumenge, 24 de gener del 2016

Experiències TIC a l'aula


 Benvolguts a l’últim post d’aquest blog.

Aquesta setmana hem hagut de fer un esborrany d'una proposta d'una experiència educativa basada en TIC i que podria fer a l'aula. Aquesta es l’última activitat abans de fer el vídeo explicatiu, l’activitat final de l’assignatura.
 
Per fer el meu esborrany he revisat, a banda de l’escenari proposat pels mestres, les WebQuest, caceres del tresor i pàgines web que ja havíem vist. Això ha fet que trobara activitats noves i millors ;)


He triat un projecte amb el centre d’interés l’univers, amb activitats col·laboratives i utilitzant les TIC, la qual cosa facilita l’aprenentatge dels infants.


Hem de tenir en compte que per traure el major profit a les TIC, els mestres han de tindre unes competències digitals. Resulta interesant veure aquesta competència segons el model TPAK, el qual identifica els coneixements requerits pel professorat englobant-los en coneixements disciplinaris, tecnològics i pedagògics. 
D’aquests tres, podria dir que el que més he treballat ha sigut el pedagògic, per la qual cosa, tinc més coneixements. Per altra banda, el que menys he treballat ha sigut el tecnològic, i lògicament és en el qual tinc menys coneixements.

No obstant això, per portar endavant una metodologia actual has de saber usar les tecnologies, per tant, he aprés menys que haja sigut de manera autodidacta.
Al voltant de tot això, també vull dir que aprendre sobre les aplicacions de les tecnologies a l’aula de manera autodidacta no em pareix gens mal, ja que tot aquest món avança molt ràpid, i en algun moment hauràs de fer-ho.

No hem d’oblidar que els recursos materials que hi ha disponibles a l’escola són molt importants. Considere que en totes les aules hauria d’haver una PDI i una tableta o ordinador per a cada alumne. No, no estic boja, això com a mínim. Hem de recordar, que l’acostament a les tecnologies és un objectiu general de totes les etapes educatives.
Pot ser que l’aula mòbil siga una solució mes realista a la situació actual, però s’ha de lluitar pel que s’ha de lluitar i no conformar-nos en el que ens donen.

També haurém de procurar que l'organització de l'aula d'informàtica siga la correcta, en forma de ferramenta o com s'indica a la fotografia, no com a classe normal, ja que els nens no han d'atendre tant al mestre. Haurem de triar col·locacions que ens facilite veure i ajudar en la tarea als alumnes.
Al voltant de tot això, també comentar que el manteniment de tot el material es fonamental.

Si voleu aprendre més sobre que es pot fer a l’aula i com integrar les tecnologies en els nostres projectes d’aula, no dubteu en veure tots els post ja escrits i els enllaços als quals vos redirigisc.

No obstant això, una nova per a l’etapa d’infantil que m’ha agradat moltíssim aquesta setmana ha sigut la següent: http://webquest.ub.edu/es/nivel/1/infantil . Podreu trobar 10 WebQuest per a aquesta etapa, algunes en català i unes altres en castellà. Ha sigut tot un descobriment per a mi.

Desitge que tots els mestres hems posem de veres en aquest tema i comencem a crear i compartir material didàctic de qualitat, sempre amb el mateix objectiu al cap, els nens.

Per finalitzar aquest post, vull agrair a les persones encarregades d’aquesta assignatura pels continguts i per la metodologia duta a terme.

Fins sempre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada