dissabte, 12 de desembre del 2015

TILC: Comunicació a internet

Aquesta setmana hem vist el tema 3 que ha tractat els aspectes mès rellevants sobre les xarxes socials, l'etiquetatge i la tecnologia mòbil. Al voltant de toto això hem parlat als dos fòrums que han obert els mestres: Avantatges i inconvenients/perills de les xarxes socials i ús de les xarxes socials.

Jo ja tenia algun coneixement al respecte, però com això de les noves tecnologies avança tan apresa, he pogut comprobar que hi han xarxes que no coneixia. La que mès m'ha cridat l'atenció ha sigut SocialGo, una xarxa que ens permet fer-nos una xarxa social pròpia. Ens permet crear de manera gratuita:

  • Opcions de comunicació entre membres: perfil, missatges, boletins d'informació...
  • Organització interna dels membres creant subgrups i organitzant events.
  • Compartir fitxers con els altres usuaris.
  • Blog personal amb els continguts que tingues i compartir-los amb els usuaris de la comunitat.
  • Fòrums privats o públics
L'administrador pot:

  • Controlar als usuaris que es registren i personalitzar els requisits per poder entrar a la xarxa social.
  • Moderar el contingut
  • Disenyar el lloc de forma senzilla.

Com que sóc mestra d'infatil, he de trobar una xarxa que siga apta per als meus xiquets. Qualssevol de les existents podria ser bona, sempre tancada i respetant els drets d'imatge i de dades. No obstant això, hi han algunes mès apropiades que altres depenent del que vulgam.

A mi m'agrada que els pares estiguen involucrats en els aprenentatges dels seus nens, i que junt amb ells, aprenen l'immensitat de les possibilitats que tenen internet i les xarxes socials. Hem de dónar l'oportunitat de que sàpiguen traure el millor benefici d'aquestes.

Per això, ja siga SocialGo, Facebook, Instagram o qualsevol altra, ha de permetre'm penjar per cada centre d'interés, unitat o tema, una evaluació inicial dels nens, pàgines web on cercar informació, aplicacions amb les que poden treballar, posar activitats d'interés cultural al voltant, les activitats de clase a les quals els pares poden participar, material que han de traure, entre altres,  i per descomptat, l'evaluació final.
El que mès m'ha agradat de SocialGo ha sigut que cadascú pot posar el seu blog, i la moderació per part de l'administrador (en aquest cas, el mestre), al igual que a Facebook, la qual cosa considere fundamental.

Tot això és un intent d'anar cap al camí correcte, intentant que tant xiquets com pares, sàpiguen per a què s'ha d'utilitzar internet, no per fer Cyber-bulling, Grooming o Sexting sinò pero ajudar-nos els uns als altres i per proporcionar, siga qual siga la situació personal, l'oportunitat del coneixement i les ganes per saber.


Pel que respecta al mòbil, pense que els meus xiquets encara son menuts per tindre un. No obstant això l'utilitzen a casa, per això la importància de la comunicació immediata amb els pares mitjançant les xarxes socials i la posibilitat de posar informació a elles per a que els pares sàpiguen quines són les aplicacions que han d'utilitzar, els bloqueix que han de posar al seu telèfon, el temps que els xiquets poden utilitzar-lo, etc.

Per finalitzar aquesta entrada posar-vos l'enllaç de la meua participació a Twitter.

https://twitter.com/AlbaLacal/status/675717142512300032
https://twitter.com/AlbaLacal/status/675718781038129154

Fins prompte!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada